Roche over biosimilars voor monoklonale antilichamen

Roche ziet de waarde van biosimilars: ze kunnen de concurrentie tussen geneesmiddelenfabrikanten stimuleren. Roche zelf zal blijven innoveren. Niet alleen met nieuwe geneesmiddelen, maar ook met nieuwe prijsmodellen.

Lees meer en download de standpuntenwijzer.

Aanpak geneesmiddelenvervalsing

Omdat vervalste geneesmiddelen tegenwoordig niet alleen online maar steeds vaker in het legale circuit gevonden worden heeft de EMA (European Medicines Agency) in februari 2016 de Falsified Medicines Directive Delegated Act gepubliceerd. Vergunninghouders van receptplichtige geneesmiddelen zijn vanaf 9 februari 2019 verplicht alle verpakkingen van twee veiligheidskenmerken te voorzien om de veiligheid voor patiënten te waarborgen.

Omdat Roche veel belang hecht aan patiëntveiligheid zijn wij al geruime tijd actief bezig met de implementatie van de Falsified Medicines Directive.

Lees meer

Big data als sleutel tot gepersonaliseerde zorg

Behandeling op maat voor iedere patiënt. Dat lijkt een utopie, maar behoort steeds meer tot de mogelijkheden. ‘Big data’ speelt daarin een sleutelrol. Professor dr. Gerrit Meijer vertelde daar meer over tijdens een 'Rochetalk' op 24 april.

Lees meer